De ce nu iubim oamenii

Scrijelit  joi, 3 septembrie 2009

Motto: "Daca oamenii sunt buni doar pentru ca se tem de o pedeapsa si spera intr-o rasplata ,atunci suntem intr-adevar o adunatura jalnica." (Albert Einstein)

Pentru ca mint.
Pentru ca nu se iubesc decat pe ei insisi.
Pentru ca nu stiu sa isi respecte semenii.
Pentru ca vor mereu sa fie in fata desi nu au nimic de aratat lumii.
Pentru ca urasc tot ceea ce nu le e asemeni.
Pentru ca nu le plac animalele decat daca nu vor sa fie mangaiate, nu cer sa fie scoase afara, nu lasa par, nu rod papuci si nu zgarie mobila si mai ales stau cuminti intr-un colt, pana cand vin musafirii, cand desigur le vor prezenta ca pe cei mai buni prieteni si vor face parada de dragostea lor pentru ele.
Pentru ca stau o noapte intreaga la discutii aburite de alcool batandu-se cu pumnul in piept ca asteapta rasaritul si cad beti morti exact cu 5 minute inainte ca soarele sa isi faca aparitia.
Pentru ca nu te considera egal decat daca faci ce vor ei, cand vor ei, cum vor ei.
Pentru ca ii inspaimanta tot ce iese din granitele ochelarilor lor de cal.
Pentru ca promit ca fac multe si de toate ca sa castige aprecierea si admiratia celorlalti, dar cand vine vorba sa treaca la treaba concret sunt brusc ocupati si nu mai au timp sau sunt prea obositi sau le e prea lene sau, sau, sau.
Pentru ca nu zambesc niciodata celor din jur atunci cand se trezesc dimineata.
Pentru ca pot sa treaca linistiti si nepasatori pe langa un batran cazut pe trotuar, pe langa un copil care plange, pe langa un animal ranit sau bolnav.
Pentru ca isi atarna in piept ca pe o medalie cuvintele "sensibilitate", "compasiune", "intelegere", insa alunga cu ura si cu scarba un caine bolnav care le cauta compania doar ca sa nu moara singur.
Pentru ca spun ca le pasa cand de fapt nu ii intereseaza decat daca au ceva de castigat.
Pentru ca rup florile ca sa isi faca buchete si coronite.
Pentru ca striga sus si tare sa ii auda toata omenirea ca sunt ecologisti si isi lasa hartia igienica, tampoanele si vata demachianta aruncate prin iarba atunci cand merg in excursie.
Pentru ca omoara furnicile care vin la firimituri, uitand ca ei sunt invadatorii de fapt.
Pentru ca spun ca iubesc copiii ca sa arate cat sunt de buni la suflet, dar ii inspaimanta ideea de a face chiar ei unul.
Pentru ca nu se uita in ochii celuilalt atunci cand poarta un dialog.
Pentru ca militeaza pentru salvarea diverselor specii de pesti in fata intregului mapamond si acasa la ei mananca sushi.
Pentru ca nu le plac povestile.
Pentru ca nu stiu sa se joace.
Pentru ca au uitat sa fie oameni.

Semnat:
"Animaux sans frontieres"