Acei oameni minunati si masinile lor zburatoare

Scrijelit  duminică, 14 octombrie 2012

Exista momente cand iti  reamintesti ca traiesti pe o planeta si ca dincolo de nori, dincolo de pasari, exista un intreg Univers. Si mai exista acele momente unice cand simti intreaga planeta vibrand.
39.000m. Un salt absolut incredibil in gol. 5 ani de pregatiri pentru cateva secunde fenomenale in care vezi tot Pamantul la picioarele tale. Minunata planeta numita Pamant. Poate candva ceea ce a facut azi Felix Baumgartner va fi doar un sport banal. Azi insa a fost istorie. O istorie frumoasa, senzationala, fascinanta. 2 ore in care nu am respirat, nu am facut nimic altceva decat sa privesc capsula si balonul care duceau o fiinta umana la limita de la care incepe spatiul cosmic. Si-apoi, secunda in care a iesit din capsula. A salutat planeta. Si a sarit.
Din pacate, pentru ca traim in Romania si noi suntem mai destepti ca toata lumea, exista voci care spun: "unde este marea realizare? A sarit si el cu parasuta; mare smecherie."
Sigur. A sarit cu parasuta. Din stratosfera. Riscul enorm pe care si l-a asumat va salva candva viata unui astronaut sau a unui pilot. Sau poate chiar pe a ta, prietene cinic. Tu cu ce te poti mandri pana acum? Cum ai schimbat chipul stiintei si cu ce realizari care au insemnat o bucatica din istoria umanitatii te poti lauda?


Fabrica mea de vise este azi albastra si saluta Pamantul si oamenii lui minunati care ii dau aripi si o fac sa mestereasca in fiecare zi alt vis. Noapte buna.