Hoax

Scrijelit  duminică, 17 iunie 2012

Dictionar:
1.SPAM - spamming (sau spam) este procesul de expediere a mesajelor electronice nesolicitate(...).Spam-ul se distinge prin caracterul agresiv, repetat şi prin privarea de dreptul la opţiune.(sursa Wikipedia )
2.HOAX - incercarea deliberata de a insela sau pacali o alta persoana, facand-o sa accepte sau sa creada un lucru despre care hoaxer-ul stie cu certitudine ca este fals (sursa Wikipedia)
3.MASS-MESSAGE -  "Send Instant Message to All in Group" este o functie oferita de Yahoo Messenger (si multe alte programe de chat) care permite trimiterea instantanee a aceluiasi mesaj intregii liste(grup) de contacte.Aceste mesaje variaza de la cereri de bani in scopuri "umanitare", pana la  faimoasele "sunt online, cine vrea sa vb ku mine ?".( sursa Antimass)


Cele mai populare HOAX-uri:

Yahoo si AOL au incheiat un contract cu nea Ghita din Cucuietii de Deal, in urma caruia respectivul personaj primeste o suma oarecare pentru fiecare mesaj de tipul "Sunt nea Ghita si am cancer, va rog sa ma ajutati" care se trimite pe mail/mesenger.
Puneti-va nitel neuronii aia la lucru si ganditi logic. In primul rand, chiar credeti voi ca sta Yahoo! sa contorizeze cate mesaje de acest tip au fost trimise pe messenger? Chiar credeti ca, daca vor sa se implice in strangerea de fonduri  intr-o cauza umanitara (si o fac, de foarte multe ori), nu au alte metode?In al doilea rand, unde sunt link-urile catre campania organizata de cele doua companii?Unde sunt datele de contact ale persoanei bolnave, unde sunt fisele medicale care intotdeauna in asemenea cazuri sunt puse la dispozitia publicului pentru a dovedi ca nu este un banc. In al treilea rand, acest hoax exista de mult timp, e la fel de popular ca cel cu baietelul numit Rares care de 10 ani e tot nou-nascut si sufera de cancer.

Bill Gates isi imparte averea
O, da. Ca alta treaba nu are. Din nou, un hoax care circula de pe la sfarsitul anilor '90, e aproape la fel de batran ca Yahoo!. Informatia a fost dezmintita in repetate randuri de BG personal. O simpla cautare pe Google este edificatoare privind acest mesaj absolut tembel.

Yahoo Alert: Yahoo is shutting down on August 17,2003(2005, 2007, 2009, etc) because they are running outta space and all the names are getting took up, so pass this around if you don't want your name to be deleted from Yahoo. If you don't pass this on, then your Yahoo will be shut down for good. Those that don't send, your name will be deleted August 17,2003, thanks, Yahoo Board Leader, Tom Buslowski 
 Interesant. Staff-ul Yahoo foloseste exprimari gen "outta" in coresponenta oficiala si omite "!" din numele aplicatiei (pentru cei care nu stiu, brand-ul nu este "Yahoo" ci "Yahoo!"). Pe tema lipsei de spatiu de pe servere nici macar nu am sa comentez, pentru ca este hilar. Idem pentru imposibilitatea de a crea nume noi de utilizator.


Incepand cu luna August, noaptea, planeta Marte va fi cel mai luminos punct pe cer. Chiar si cu ochiul liber, Marte se va vedea cat o luna plina in aceasta perioada. Pe 27August, planeta Marte se va afla la 34.65 milioane de mile de Pamant si va fi ziua in care Marte se va vedea cel mai bine. In noaptea de 27 August, la ora 00:30 urmariti cerul. Pe cer se va vedea ca si cum Terra are doua luni. 
Cred ca primesc acest mesaj de 8 ani, incepand de pe la finalul lunii aprilie. Fara alte comentarii, o sa va spun doar ca evenimentul a avut loc in data de 27 august 2003, ca urmatorul perigeu (apropierea maxima posibila) al planetei Marte va fi peste vreo cel putin 40.000 de ani  si ca oricum nu s-a vazut atat de mare, ci pur si simplu era ceva mai usor de observat decat in mod obisnuit. Prin telescop. In nici un caz cu ochiul liber (distanta Pamant-Marte a fost, la data respectiva, de 56.000.000 km; Luna se afla la doar 405.500 km cand e la apogeu).