Ziarul de mâine

Scrijelit  vineri, 10 iunie 2011

 Când ceva începe, nu ştii niciodată cum se va termina. Locul în care credeai că vei sta doar câteva zile devine "acasă". Oameni care îţi erau complet necunoscuţi ieri devin cei care îţi schimba radical viaţa. Prieteni pe care credeai că îi vei întâlni doar când şi când la o bere îţi devin familie. Aventura de o noapte pe care erai convins că o vei uita a doua zi devine marea ta poveste de dragoste. Lucrurile pe care le credeai fără final ajung brusc la capăt.
Încercăm mereu să ne închipuim cea mai importantă zi din viaţa noastră. Absolvirea, căsătoria, naşterea primului copil. Toate sunt "cea mai importantă zi din viaţă mea".
Te trezeşti dimineaţa. Ştii exact ce ai de făcut, unde ai de mers, cu cine trebuie să te întâlneşti, ce trebuie să spui. Îţi faci griji pentru viitor.
   Din momentul în care devenim conştienţi de ceea ce se întâmplă în jurul nostru, ne petrecem viaţa planificând viitorul, încercând să îl vedem, să îl intuimi. Ne închipuim că ştiind totul putem elimina blocajele, piedicile, lacrimile, durerile. Viitorul însă se schimbă mereu. La fiecare pas pe care îl facem, la fiecare alegere, chiar şi una care pare insignifiantă, la fiecare cuvânt rostit, viitorul se schimbă. Este locul unde se ascund cele mai adânci temeri ale noastre şi cele mai dragi vise, iar atunci când "mâine" devine "azi" descoperim că aproape niciodată nu este aşa cum ne-am imaginat.
  Nu ştii niciodată care este cea mai importantă zi din viaţa ta decât atunci când deja o trăieşti. Poate fi orice. Un zâmbet. Un cuvânt. O alegere. O persoană.
  Singura metodă de a înfrunta viitorul fără să îţi fie teamă este să realizezi că viaţa se întâmplă acum. Fă planuri. Stabileşte-ţi scopuri. Încearcă să le atingi. Însă din când în când aminteşte-ţi să te opreşti şi să priveşti în jur. E posibil ca azi să fie cea mai importantă zi din viaţa ta.

2 comments:

cdmitroi spunea...

frumos si la obiect. Mi-a mers la suflet. Asta e intradevar cheia. Stabileste scopuri si atingele.

Vanzatorul de vise spunea...

Multumesc :)
Cheia este sa traiesti si sa descoperi care sunt lucrurile importante din viata ta.