Evrika!

Scrijelit  miercuri, 2 februarie 2011

Cineva a ajuns la "geniala" concluzie că stârpirea câinilor vagabonzi ar duce la înmulţirea necontrolată a pisicilor şi a şobolanilor (nu am înţeles de ce, căţeii nu papă aşa ceva; şobolanii de obicei locuiesc în subsoluri, unde câinii nu ajung; pisicile nu prea pot fi prinse de un câine, ca asta să se întâmple ar trebui să fie în competiţie o pisică oligofrenă şi/sau un câine dresat să se caţere pe diverse chestii înalte, gen copaci, stâlpi, acoperişuri, etc). Pornind de la acest raţionament "logic", iată ideea mea pentru rezolvarea problemei "domestice":
Păstrăm căţeii, deoarece reprezintă soluţia contra unei invazii pisiceşti. Nu am văzut aşa ceva decât în romanul "320 de pisici negre", însă îmi plac filmele SF, aşa că pot fi de acord cu scenariile utopice. Pentru controlul populaţiei canine, importam nişte tigri. Pe care, desigur, îi lăsăm să circule liber pe străzi. Când tigrii vor începe să devină la rândul lor un pericol public (pentru că, se ştie, asemeni cateilor maidanezi flămânzi şi obsedaţi de teritoriu, tigrişorii sunt drăgălaşi şi nu te atacă decât dacă le faci ceva, deci la început nu vor fi deloc un pericol) importăm crocodili. Ca să scăpam de crocodili, chemăm o echipă Discovery şi Circul de Stat... Nu. Nu e o idee bună. Vor sări în sus asociaţiile pentru protecţia crocodililor. Importăm nişte extratereştri atunci, pare-se că nenea crocodilul nu prea are duşmani naturali pe Terra. Ca să scăpam de extratereştri, îi chemăm pe Keanu Reeves, Bruce Willis, Will Smith şi Nicolas Cage. În acest fel, toată lumea e mulţumită. Câinii rămân pe străzi, pisicile în copaci, şobolanii dispar in mod miraculos, vom avea şi noi crocodilul nostru din canalizare (la concurenţă cu New York-ul), iar fanii vedetelor mai sus menţionate vor fi în culmea fericirii. În plus, se vor putea organiza curse inedite om vs tigru, caine vs om, crocodil vs caine, fapt ce va duce la o creştere sigură a numărului de turişti (pariurile sportive sunt şi vor fi întotdeauna la modă în întreaga lume). Şi dacă tot suntem la capitolul ăsta, propun să importăm şi nişte tarantule, nişte cobre şi nişte şerpi cu clopoţei, ca să ne ajute cu gândacii de bucătărie, ţânţarii şi muştele. De aici până la momentul când omul va redeveni doar un fel de mâncare în meniul lanţului trofic nu mai e decât un pas şi astfel echilibrul natural al planetei va fi restabilit. Ca să fie fericiţi şi ecologiştii.

2 comments:

Anonim spunea...

La inceput a fost castrarea. Iubitorii animalutelor cu colti sustinand ca acestia vor deveni pasnici mielusei dupa operatie. Realitatea a demonstrat ca respectivele animalute muscau pe la capatul celalalt al corpului, unde isi tineau dantura, lipsa micilor podoabe fiind insuficienta in sine pentru ca respectivii sa treaca la pascut, de exemplu, iarba, nu pantaloni (cu continut cu tot)maini (ridicate probabil a mangaieri dintr-o bucata) si alte chestii. Avand in vedere ca numitii "greu de ucis 1-4" si "mib 1-n" ar fi greu de convocat la lupta cea mare pe plaiuri oarecum dambovitene (ei ocupandu-se cu salvat planete integral, nu partial/720544)consider ca mai simplu ar fi sa angajam niste chinezi mici si ageri sa adune numitii maidanezi (caini ,pisici) si inca nebotezatii sobolani si sa-i duca la ei acolo, sa faca papa bun pentru cel putin cateva catune din munti (cu o populatie mai mare decat a Romaniei). Certamente, la tocanita din pulpite de sobolan, spata de pisica si antricot de catel ar merge si un sos de gandacei de bucatarie... Noi le-am da mancare gratis, doar sa asigure prinderea hranei si transportul.Da' ce sa-i faci, daca ai nostri guvernanti n-au gandire economica...bine, s-ar ridica problema cum scapam de chinezi dupa aia...poate pleaca de foame pe alte meleaguri de maidanezi pline.

Unknown spunea...

Un pescar merge la balta si prinde pestisorul de aur. Pestisorul baga textul clasic cu 3 dorinte, pescarul sta putin, se gandeste si zice: - Pestisorule, vreau sa vina toti chinezii in Romania. - Bine pescare, zice pestisorul. Zis si facut, vin tot chinezii in Romania, papa cainii, pisicile, sobolanii, frunzele, papa tot ce prind, romanii trec la pascut ca altceva nu mai au de mancare. Pleaca chinezii, merge iar pescarul la balta, in speranta ca macar un mormoloc de prasila au mai lasat aia, prinde iar pestisorul. -Pescare, mai ai doua dorinte, zice pestisorul. - Pestisorule, vreau sa vina toti chinezii in Romania. - Bre matale esti tra-la-la, nu vezi ce prapad au facut cand i-am adus prima oara? - Nene, asta e dorinta sau te pun in tigaie. -Bine frate, am inteles, toti chinezii in Romania. Vin iar chinezii, papa asfalt, papa masini, romanii se muta in munti in pesteri si incep sa traiasca cu radacini si sa poarte piei de animale. Merge iar pescarul la balta, de data asta nici undita nu mai avea ca o mancasera si pe aia, dar se gandea ca macar ceva alge pe fundul lacului tot mai gaseste. Prinde iar pestisorul, asta ii aminteste ca mai are o dorinta. -Pestisorule, vreau sa vina toti chinezii in Romania. -Nene, mergi de te cauta la un doctor, matale esti nebun sau ai ceva cu poporul asta, nu vezi ca nu v-au mai lasat nimic, traiti in pesteri, mancati crengi de copac, ce ti-a casunat pe tara asta, emigreaza daca asa tare te deranjeaza - Mai pestisorule, ne-or fi lasat ei in fundul gol, insa la noi ajung doar o data...tu iti dai seama ca si la dus si la intors trec prin Rusia...?